NIEUWS

7 september 2025

Afgelopen week zijn de laatste hoofdstukken voltooid. Denk niet dat het boek dan binnen een maand een feit is. Nu begint het pas. Schrappen, herschrijven, de puntjes op de i. Kortom, nog veel werk aan de winkel.

Er is inmiddels contact geweest met de uitgever en met de opmaker. Anderen gaan nu voor mij aan het werk. Een boek schrijf je namelijk nooit alleen. Het verhaal uiteraard wel, maar correctie, vormgeving, aanvraag ISBN etc. daar heb je anderen voor nodig.

Om het wachten iets te verkorten zijn onder aan de bladzijde weer twee nieuwe hoofdstukken toegevoegd. Veel leesplezier.

16 april 2025

Het schrijven gaat gestaag door. Inmiddels zijn er weer 61 hoofdstukken geschreven, waarmee het totaal op 120 komt. Mailtjes naar de eindredacteur gaan over en weer. De eerste 31 hoofdstukken inmiddels weer herschreven. Want schrijven is vooral schrappen. Weer een preview gemaakt voor de nieuwsgierige lezer. Dit keer van hoofdstuk 77. Zie onderaan deze bladzijde. Alvast veel leesplezier!

Een jaar vol verhalen

Ik ben bezig aan een nieuw boek. Een boek dat zo anders is dan mijn vorige boeken. 59 hoofdstukken zijn er inmiddels af en er gaan er nog 306 komen. Hoe ik dat zo zeker weet? Het boek wordt een soort dagboek. Een jaar lang elke dag een hoofdstuk, dus 365 in totaal. Soms een kort stukje, soms wat langer. En altijd over eten. Dat is de rode draad in het boek. Januari met zijn 31 dagen en februari met zijn 28 dagen zijn een feit. Nog tien maanden te gaan.

Twee vrouwen besluiten in 2021 een jaar lang elke dag iets anders te eten en daar over te schrijven. Het is het jaar van corona en er is bijna niets meer mogelijk. In koken zoeken zij hun eigen vertier. Elk hoofdstuk begint met een krantenkop van die dag. Op zondag is er geen krant, dan is de kop uit de zaterdagkrant ervoor. Soms speelt het nieuws in de wereld een belangrijke rol, soms zijn de eigen nieuwtjes belangrijk genoeg er een hoofdstuk aan te wijden. Maar ook een ingrediënt of gerecht kan de hoofdrol spelen. Of de herinnering daaraan. Regelmatig is er een recept.
Is het een dagboek? Is het een kookboek? Nee, het is iets er tussen in. De juiste naam heb ik er nog niet voor gevonden. Ik denk aan een culinair dagboek, maar dat is wellicht te hoog gegrepen.
Negen maanden gaan voorbij, elke dag worden aantekeningen gemaakt voor het boek, sommige hoofdstukken zijn al af. Maar dan gebeurt er iets waardoor de wereld kantelt en het boek een heel andere wending krijgt dan voorzien.

Hopelijk is het in 2025 zo ver dat het boek gepresenteerd gaat worden. Lees onder aan de pagina al vast het eerste hoofdstuk.